Menjava in reklamacije

Kupec ima pravico, da v petnajstih dneh od prejema blaga ponudniku na e-naslov info@obutanoga.si sporoči, da odstopa od pogodbe oziroma naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Po prejemu vrnjenega blaga vam bomo v skladu z dogovorom izdelek zamenjali ali vam na vašo željo vrnili kupnino.

Če je kupec blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano in nenošeno odposlati ponudniku/podjetju v petnajstih dneh po oddanem sporočilu, da odstopa od pogodbe. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga.

Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in nespremenjeno, razen če je blago poškodovano, ne da bi bil za to kriv kupec. Artikel vrnite v originalni embalaži, ki mora ostati nepoškodovana in ne prelepljena z lepilnim trakom ali nalepkami. Priporočamo vam, da škatlo ovijete v močan papir ali plastično vrečko. V primeru poškodovane embalaže vam artikla žal ne bomo mogli zamenjati, niti vrniti kupnine, zato pošiljko skrbno pripravite po zgornjih navodilih.

Kupcu bomo opravljena plačila vrnili takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v petnajstih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila vplačil vršimo v enaki obliki, kot je bila uporabljena za plačilo.

V skladu s 5. odstavkom 43.č člena Zakona o varstvu potrošnikov kupec nima pravice do odstopa od pogodbe (nakupa), če gre za izdelek, izdelan po natančnih navodilih kupca, ki je bil prilagojen njegovim osebnim potrebam.