“Flatforms”- trend pomladi in poletja 2016

“Flatforms”- trend pomladi in poletja 2016

Kaj točno so »flatforms«? Beseda označuje tip obutve, ki ima debelejši raven podplat iz bele gume. Angleški izraz “flatforms” je skovanka besed ‘flats’ (čevlji z ravnim podplatom, torej brez pete) in ‘platforms’ (čevlji z debelejšim podplatom ali platformo). Znotraj te skupine najdemo različne vrste čevljev, kot so dvignjene balerinke, mokasini, sandali, superge… Morda ste jih na naših ulicah zasledili že lani, obuti so si jih drznile predvsem modne navdušenke. Letos pa je trend preplavil vse ponudnike obutve.

Nad trendom smo navdušeni tudi v naših trgovinah. Med ponudbo blagovne znamke Gabor lahko najdete veliko “flatforms” modelov. To so balerinke z rožastim ali metaličnim potiskom, ki imajo podplat iz bele gume kombiniran z dvignjenim podplatom iz rafije, kar ustvari sproščen in moden videz. Izbirate lahko tudi med dvignjenimi mokasini, ki imajo klasično angleško obliko, v sivi in pacifik modri barvi.

 

Najbolj priljubljeni med “flatforms” modeli so nedvomno sandali, s katerim letošnje poletje ne boste zgrešili. V naši ponudbi najdete sandale z nižjo peto, ki je kombinirana z dvignjenim podplatom iz rafije in sandale s polno peto, ki imajo rahlo poudarjen podplat iz bele gume.

  

“Flatforms” obutev je zanimiva zato, ker je nekakšen hibrid med usnjenim, elegantnejšim čevljem (kljub gumijastemu podplatu so bistveno manj športni od superg) in trendnim športnim copatom (trend finejših superg, primernih za vsakodnevno nošenje). Obutev je sodobna in udobna, zaradi usnjenega materiala, podplatu iz gume pa boste hvaležne, tudi ko pade kakšna kapljica dežja.

Ste še vedno v dvomih, se sprašujete kako jih kombinirati? Varna izbira so kavbojke ali pa posezite po sedemosminskih hlačah (takšne, ki se končajo malo nad gležnjem). Tiste bolj drzne pa jih kombinirajte tudi h krilu in obleki. Modne navdušenke pa bodo nad njimi oblekle odrezane hlače ali „cullotes“, to so hlače, ki so odrezane nad gležnjem in imajo široke hlačnice, počutile se boste kot na londonskih ulicah.

flatforms