Kako izbrati prve čevlje za otroka?

Kako izbrati prve čevlje za otroka?

Vsak otrok naj bi shodil bos, ker mu bomo le s tem omogočili, da se bodo njegove mišice in vezi pravilno razvijale. Otrok naj čim dlje časa hodi bos ali pa v nogavicah s protizdrsnimi čepki. Boso hojo mu omogočite tudi v kasnejših letih, saj je ta za pravilen razvoj noge najbolj zdrava.

Čevlji so namenjeni zaščiti pred poškodbami in vremenskimi vplivi, ko otrok začenja hoditi zunaj. Zaradi zunanjih dejavnikov bo bosonoga hoja pogosto onemogočena (mraz, dež, vlaga, preostre ali kako drugače neustrezne podlage), vendar izkoristite vsako priložnost, ko se lahko otrok giblje bos.

Ko bo čas za prve čevlje, izberite kakovostno obutev, ki bo vašemu malčku omogočala svobodno gibanje. Pri blagovni znamki Superfit posebno pozornost namenjajo obutvi za prve otroške korake. Včasih je veljalo naj bodo prvi čevlji dokaj visoki pri opetniku, danes se glede na znanstvene raziskave priporoča, naj obutev dopušča čim več svobode, saj bomo le tako dopustili hojo, ki bo čim bolj podobna bosi hoji.

Otroški čevlji naj bi trenirali mišice stopala, zato morajo vložki dajati toliko opore, kot jo mišice za pravilen razvoj potrebujejo. To pomeni, da so otroški čevlji v notranjosti skoraj ravni.

Osnovni namen otroških čevljev je, da se otroška stopala razvijejo in zrastejo na zdrav način.